Results 1 to 8 of 8

Thread: ACC doesn't see Fanatec wheel or pedals

  1. #1

    Default ACC doesn't see Fanatec wheel or pedals

    Title is the situation. I opened Steam and ACC for the first time in several months tonight - sort of bored with iRacing - and the game is not seeing my controllers at all. Just a hollow dot or three dots in the selection panel. Rebooted, deleted the controls.json file, made sure I wasn't in Steam beta, opened and closed the game several times. Google isn't any help.

    Suggestions?

  2. #2

    Default

    USB issues?

    -See You On Track!

  3. #3

    Default

    Works fine in iRacing.

  4. Default

    can you share a screenshot of what your control settings menu looks like?

  5. #5

    Default

    Paul,

    I had the same issue when I began using Steam (ACC)... I uninstalled the Fanatec drivers and reinstalled the drivers from the official website... I also turn on my wheel prior to launching Steam, this is a procedure that I always do. Once in the game
    you can save a wheel profile that you can load on the fly...

    After re-installing the drivers iRacing was unaffected. Hope this helps...

    BTW, you will really enjoy ACC!!!

  6. #6
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Denton, Texas, United States
    Posts
    16,258

    Default

    I havent had any issues with my Fanatec DD1 and Clubsport V3 Pedals.
    __________________________________
    david anderson | champion motorsports
    @info_cms | cms facebook | cms blogs

    my personal motorsports blog


  7. #7

    Default

    Quote Originally Posted by davidan View Post
    I havent had any issues with my Fanatec DD1 and Clubsport V3 Pedals.
    David,

    I also have the club sport wheel and pedals... I only had an issue with the initial beta release. No problems at all with the official release...

    Warren

  8. #8

    Default

    Finally got it resolved last night - what I needed to do was go to the Steam options, open controls and uncheck everything. Then close everything down, re-open, restart the game and the options were finally available. Took a lot of tinkering - ACC is nothing like iR - but came up with some workable settings for controls, graphics and sound. I might stick my nose in on a race and see how it goes.

    Thanks to everyone for your suggestions. Problems like this are a real mystery.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Champion Motorsports

We've been providing computer-based quality sim racing for our membership for nearly two decades.

Our various iRacing, Assetto Corsa, Automobilista, and rFactor 2 leagues are "serious fun" in a friendly atmosphere. We also host rallying special events in Richard Burns Rally and Dirt Rally.

While our events are competitive, we welcome all sim racing drivers from beginners to the seasoned professional. No matter what your level of experience we have events throughout the week to match your sim racing interests.

To get started, register for an account by clicking here.